"Livet är underbart"

Såg i tidningen idag att italienska filmen Livet är underbart visas på kanal9 ikväll, kl21:00. Inte ofta jag ger filmtips, men man måste ju få göra undantag, va... ;)

Filmen handlar om Guido och hans familj var perfekta liv tar en snäv vändning då det pågående andra världskriget gör sig närvarande och skickar Guido och hans familj till ett koncentrationsläger. För att skydda sin son hittar han på en anledning till varför dom är där. Han tutar i sin son att det hela är ett spel, där alla fångar och soldater är medspelare och det gäller att samla poäng, vinnaren med flest poäng skulle få en stridsvagn... Pluspoäng skulle man få när man "skötte sig", och minuspoäng om man t ex var rädd eller grät. Andra halvan av filmen handlar alltså om de två och dess försök att mildra den verkligheten i koncentrationslägret så mycket som möjligt.

Filmen är väl egentligen en komedi, även om det inte låter så, och jag antar att det borde vara kontroversiellt att göra en komedi om just förintelsen, men det funkar här. Tragikomiskt är ordet. För shit vad den är ledsam ibland :( Menmen, en mycket fin film lovas om ni kollar in den ikväll eller nån annan gång, och ja...det är okej att gråta en skvätt:P

(Förövrigt fick den 3 Oscars det året :) Och förövrigt så har jag inte kanal9. Nu vet ni...)

Här är iaf trailern.

Kommentarer
Postat av: Johan

Riktigt bra film, synd bara att den inte visas fem över fyra på morgonen istället... Sömnlös, javisst...

2008-02-23 @ 04:06:29
URL: http://schooner.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fröken bakom tangentbordet:

Här skriver Jossan, aka Josefine, om det som händer i hennes liv. Det är mycket sköj, mycket friidrott, lite dietistplugg, en hel del silversmide och design. Och såklart annat som en 24-åring kan tänkas pyssla med och fundera på. Mycket nöje! :)



På jvalleytwig.se säljer jag mina smycken. Klicka på bilden för att komma dit!
RSS 2.0