Mitt liv som geek

Nej, jag pluggar inte på Chalmers. Så har jag fått sagt det även till er. Inte Chalmers alltså. För det var kanske den vanligaste frågan jag fick när jag förra veckan jobbade som värd för Vetenskapsfestivalen i Nordstan. "Såå, vilket program läser du på Chalmers då?" Okej, det stod faktiskt "Chalmers" lite överallt på arenan och de flesta såg ju ut som/var chalmerister, men jag.. hallåå? :P  I övrigt var det ganska trevligt att jobba där. Fick lite ont i fötterna av att stå och gå hela dagarna men det känner jag ju knappt av nu längre så whatstheprob liksom?

Mitt jobb gick väldigt enkelt uttryckt (och lite felbeskrivet) ut på att försöka vara trevlig mot folket som av någon anledning vistades på eller gick förbi vårt lilla område samt att bli intervjuad av Sveriges Radio. Det var arbetsuppgifterna. Personerna man mötte var för det mesta trevligare än man kan tro och det var enna lite spännande att träffa människor i alla möjliga typer och formationer. En del hejade snällt och nöjde sig med att ta ett program att stoppa i tygshoppingkassen medan andra ville att man skulle redovisa dagens och morgondagens programpunkter, gärna med en fyllig samanfattning av innehållet utantill.

Ytterligare andra (här är majoriteten herrar i 50+åldern) såg dessutom sin chans att diskutera diverse samhälleliga eller själsliga funderingar de gått omkring och kånkat på i år, många nämde Gud eller Hitler. (Som värd för en v-e-t-e-n-s-k-a-p-s-festival får man ju faktiskt vara beredd att lysa med sin allvetande aura och mer än gärna ta alla möjlga fantastiskt tokiga diskussioner med främlingar. ...eller hur var det nu det var?)

Kul var det också att se minerna på några av de killar (kanske för att det var lite otipp) som satte sig ner i vår stick-workshop-soffa och fick lära sig sticka. Några yngre killar satt där i flera timmar och en medelålders man var så stolt över sin lilla orangea tygflärp han åstadkommit att han viftade och log så stort så stort som han kankse aldrig gjort förr.

Och, ja, till och med jag föll offer för en bunt dåliga och mindre dåliga raggningsförsök. Dessvärre var ingen av dem riktigt så bra att jag föll hårt. Bättre upp nästa år hörrni!

Så vill jag också passa på att gratulera mig så mycket på 21,5 årsdagen idag 26 april! :D Man borde börja fira halvår lite bättre tycker jag.

Puss påååt! :)

Kommentarer
Postat av: Emma

Tänk vad det är härligt med personer ur den äldre generationen som vill dela med sig av sina tankar och erfarenheter till oss yngre...

2010-05-14 @ 12:53:52
URL: http://www.emmajungmark.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fröken bakom tangentbordet:

Här skriver Jossan, aka Josefine, om det som händer i hennes liv. Det är mycket sköj, mycket friidrott, lite dietistplugg, en hel del silversmide och design. Och såklart annat som en 24-åring kan tänkas pyssla med och fundera på. Mycket nöje! :)På jvalleytwig.se säljer jag mina smycken. Klicka på bilden för att komma dit!
RSS 2.0