Manikyren offrad

Lite nya coola grejer från smedjan då! :) Jupp, sterling 925-silver
som vanligt! Delar av kollektionen passar både dam och herr.

 

Foto: Josefine Dahlqvist       


Olala, äntligen ordning på torpet!

Min kärlek till The Arks musik växte sig lite starkare idag igen. Jag var, såklart, en av dem som fastnade direkt för deras musik tidigt tidigt i början av 2000-talet. Tänker jag på The Ark kan jag inte hjälpa att tänka på min högstadietid och min och min "bästis" Marias omåttliga förälskelse till glampoprockbandet. Jag minns att jag hade minst tre foton på bandet i mitt skåp, tillsammans med HCSS-konvulut och egengjorda hittepåloggor för "Trådrockarna". Och fortfarande tar "The Most Radical Thing To Do" mig tillbaka till Torslandaskolans källare (tillika uppehållsrum) och pingisbordet som stod där - för man kan faktiskt sjunga högt och lagom rent samtidigt som man spelar pingis!

Allt detta var såklart innan mp3-spelarens genombrott, men man kunde ju inte vara sämre än att man ändå hade med sig musik att lyssna på i skolan. Jag och Maria hade varsina ascoola (nåja..) bärbara CD-spelare där diverse Eurovision Song Contest-låtar, Fame Factory-artister (Karl Martindahl favoriten!), för min del även gamla Hardcore Superstar-låtar (typ Shame och Liberation) och såklart.. The Ark ljudades ut. Förjedra bra asså! Tyckte vi. Tycker vi.


Men för att båda två kunna sjunga med i det som spelades gick vi omkring i skolan med en lur var, med sladden emellan oss som nån form av barikad för folk vi mötte. Teknikläraren, modell äldre, kommenterade det mer än en gång, men jag vill inte minnas att han var speciellt arg, snarare tvärtom. Däremot var han uppfinningarnas största fan så kanske såg han någon ny FinnUp-succé där bland vårt tekniska trassel.

De senaste åren har Arkarna både blivit med synth, tagit uppehåll, vunnit festivaler, blivit utbuade och spelat en alldeles för trovärdig Jesus i musikal.  Men NU. Idag. Ikväll blev jag glad igen och såg oss återigen sitta på de svängda träbänkarna utanför Hållö och tokdigga Salo med band. I Skavlan spelade nämligen The Ark sin nya låt "Superstar" och det lät som förr. (Bryggorna och sticket i synnerhet!) Borta var synthplonket, och det förhistoriska skägget och tillbaka var de lite för korta jackorna, tuppkammen och det melankoliska men smått förföriska soundet. Nu väntar jag med spänning och en stor dos förväntan på resten av albumet och letar under tiden fram de gamla, alldeles för-träffande spåren. Jag blir glad om ni gör detsamma.

Tack! :)

Blommor av... silver

Lite nya alster från smedjan:


Back on track - spring edition

Yeeah, då var man på G igen! Förra veckan vart helt tokledig från det mesta. Inget jobb, ingen träning (kors i taket!) och bara ett möte på agendan. Passade istället på att allmänt varva ner, käka glass, storstäda lyan och komma igång med lilla hemma-verkstan. Och kankse viktigast av allt - träffade vänner jag av olika anledningar inte sett på länge. Det var trevligt på alla sätt. Viloveckan var mer än behövlig må jag säga!

Nu däremot är det som sagt full rulle igen. Eller, nåja, träningen har åtminstone rullat igång igen! Just nu och några veckor framöver (fram till lägret ungefär) är det lite tuffare uppbyggnad som gäller. För tillfället har jag träningsverk på ungefär alla tänkbara ställen och kommer väl ha i i alla fall nån vecka till. Sen vänjer man sig. Idag körde jag 2x500m och 4x200m, ett sk "snuthpass". Det som karaktäriserar de passen är att man springer mycket och snabbt och långt och..ja det finns helt klart slappare sätt att aktivera sig på. Mäktigt nervös innan, men det gick över förväntan! Kändes förvånande lätt och tiderna också helt okey! Så jag är mycket nöjd med dagens prestation! :)

Nu sovisdax!

Godnattpöss tokar :)
/Jossan

El tabell och det vanliga tjötet

God lunch!

Avslutade säsongen igår at hemmaplan. Det blev årsbästa x2 och en tredjeplats, jag börjar smyga mig allt närmre mitt gamla pers, riktigt skönt! Jag måste änna vara nöjd. Så även med säsongen. Det är första på mycket länge jag lyckats vara skadefri och jag har under hela vintern förbättrat mig, min teknik och mina tider :)

Nu väntar en veckas total friidrottsvila, sedan börjar uppbyggnadsäsongen igen, och första utetävlingen 16 maj, direkt efter vårt två veckor långa träningsläger i Nerja, Spanien! Det kommer bli en bra sommar :)

I veckan har jag jobbat på TeliaSonera. I receptionen såklart ( det verkar vara den enda typ av jobb min nv arbetsgivare Manpower vill ge mig, kankse bra det med ifs...). Trots att yrket, dvs receptionist, är det samma på de båda entreprenaderna (Volvo och Telia) finns en del oliheter. Jag ska nu låta er beundras över min fantastiskt pedagogiska tabell om uttryker dessa olikheter. Använd infon väl!

Företagsnamn:                                            Volvo PV Telia Sonera
Branch:                                                       Bil                Mo-bil
Färg på allt (papper, logos, människor m.m): Blå                Roooosa!
Medelålder, anställda och besökare:              55                 35
Internerna kallas:                                        Volvoiter        Telianer(hihi)
Antal % kostymklädda:                                93,5              3
Antal manliga schlagerartiser/dag på besök:  0                   1
Antal kvinliga schlagerartister/dag på besök: 0                   0
Genomsnittligt färdmedel:                            Volvo XC60    Cykel
Genomsnittsspråk:                                      Engelska        Gôtebosska
Antal övriga medarbetare i receptionen:        0                   Sjukt många
Varav av det manliga slaget:                        0                   2
Väsktyp:                                                     Portfölj          Ryggsäck alt.
systemetkasse
Antal legala kafferaster:                               0                   För många!
Krav på tantig ljuslila scarf:                          Bannemej      Nej!

Tack för det! (Bortse från den något sneda tabellen, den är bara lite snedtung, inget konsigt). Nu ska jag traska bort till ClasOhlson och hötta med näven för att min butanbrännare inte vill fungera. Hoppas dom kan göra nåt åt det! Annars hötter jag lite till.

Puss å sånt!!

RSS 2.0