Tomtebacka

Julaftonen har varit ganska trivsam hos familjen Dahlqvist i år. Fast i år på ett annat sätt än förr, när man var liten. Då firades ofta julen på landet ibland med hela tjocka släkten, i Dalslands urskog, och om inte själva julaftonen så mellandagarna och nyår! Det var minsann alltid lika spännande att se vad tomten hängt i julstrumpan över natten.. Ibland hade den till och med glömt kvar en liten klapp eller två på soffan vid öppna spisen. Det var ju därifrån den kom också, det kunde man se av de små sotiga spåren från spisen och ut i rummet i varje fall. Vem som gjorde dom eller hur dom kom dit är det fortfarande ingen som vet. ;) Han och hans nisse-vänner hade dessutom glupsat i sig gröten vi ställt på trappen vid dörrn också. Då visste man att allt stod rätt till. Det sades i alla fall att det fanns en del smånissar där i skogarna, det fick de inflyttade "stadsborna" från Göteborg i alla fall lära sig tidigt av de andra i byn sedan. Visst var det spännande att höra på Folkes berättelser om när dom träffat på de små nissarna. Kanske är det därför stället vid vårt hus kallas Tomtebacka? I guesse so..

Vi bor på en liten höjd, på Högfjällsbergets ena sida vid Udden, där alltid snön lägger sig först och smälter sist, till oss barns stora lycka! För alla vet ju att snö...betyder pulkaåkning!! :D och i dom backarna var det bannemej inget litet projekt att swicha ner! Ena gången med hjälp av pulkan, den andre med snowracern eller stjärtlappen, tefatet eller dom där små små orangea skidorna man envist skulle snöra på sig några gånger varje kväll. Inte för att man kunde åka kontrollerat på dom, utan för att man intalede sig själv att man borde kunna det, bara för att man va så himla grym på vanlig skidåkning :P

Kul var det i alla fall, speciellt när man byggt upp en massa hopp och hinder på vägen ner :P Alltid lika tråkigt att dra upp dom igen! ifs, men men... tillslut var det ändå det skönaste att krypa in till huset igen och värma sig framför brasan. Och trots att man hade overall, halsduk, "rånarluva", mössa , snowjogging och vantar istoppade i armarna (så inte snön skulle våga smyga sig in den vägen!) var man ändå full med snö överallt! Men efter några timmars irrandes runt på tomten och ner för den långa backen var man ändå rätt slut och det var gött att få komma in i värmen igen. kanske fanns det till och med kvar lite gröt att äta opp ^^,

Pulkabackarna, ja, den ena av dom som man ju egentligen skulle köra med bilen upp på. Men eftersom det inte var alltför ovanligt med 1meter snö eller mer, användes den istället som feting pulkabacke ;) Bilen fick stå där nere, nästan så att man hoppades på det på vägen dit ;) För det betydde inte bara världens längsta pulkabacke, utan även en äventyrlig vandring i snö till låren med all packning upp till huset, hihi. Fram och tillbaka, alla hundra meter med julmat, julkappar, gosedjur och fågelburar. Kommer aldrig glömma! Fast de e klart, ibland försökte vi ju skotta oss upp och ner. För hand! Alla hjälpte till! Tog typ en hel dag ett år.

Så äntligen hade vi skottat en liten smal stig för bilen att åka upp på. Wow! Gött jobbat! Alla glada och med ont i ryggen, värda en fetmiddag och en natts sömn - sedan på med snökedjorna och upp med bilen dagen därpå. Saken var bara den att under den natten snöade det som aldrig förr. 50cm eller nått. Och den fina lilla gången var återigen fylld av snö morgonen därpå! Denna Moder Natur... Men vad gjorde det - egentligen? Det gav oss ju bara ytterligare några roliga pulkadagar och lite julstämning :) Så innerst inne klagade nog ingen.

Inte heller iår. Julaftonen har ju varit ganska trivsam hos familjen Dahlqvist i år... Tjocka släkten är lite magrare nu för tiden. Men vi har det bra ändå, och glädjs för det som är! Tack alla som gör den så bra! LÄngtar litegrann till landet nu..kanske får följa med i mellandagarna. Om inte annat i sommar, men då blir det inte så mycket pulkaåkning ;)

Det var min julsaga. Hoppas eran dag varit bra också! Nästa vinter blir det nog mycket snö! Pax för pulkan! ;)

Puss och en riktigt GOD JUL! : )

Mitt liv som gran :o


Idag har jag släpat en gran.
I receptionistmundering. Jag alltså, inte granen. Granen var bara barrig, i alla fall i början av vår färd. Väl framme vid Gods låg allt barr på marken, som en snigel lämnar eftyer sig slem å klegg, lämnade vi (jag och granen..och Hanna som hjälpte till:) ) efter oss barr. Barr barr och åter barr. Kändes inte riktigt som en receptionists uppgifter att leka skogshuggare, men vad gör man inte..många fina kommentarer fick vi i alla fall - alltid nåt!

Efter jobbet vart det sale på grejer från Brand-shopen på VCC. Jag fyndade två fyndiga termosar och en scarf...och nått mer. Jag minns inte riktigt faktiskt. De e rätt rörigt nu, jag glömmer ungefär hälften av allt ja inte ska glömma. Ganska sådär odds på det änna. Men de e en rörig tid nu liksom. Allt händer på samma gång. Plus lite annat också, som om inte det vore nog. Jag är trött och helt förvirrad, ska bli sååå skönt att få helg och lördag. Då blir det chilla i soffan och shåpping...bland annat. men först tre fullspäckade vardagar! Imorrn PVH halv åtta till halv fem - yippie! Märk ironin.

Godnatt om ett tag.


P.S. Jag ska aldrig! ha en riktig gran i mitt hus. Plastgran ftw. Hata barr. Hej!

Barapappadiiia!!Wow! haha. Alltså, jag var på Peter Jöbacks julkonsert i Scandinavium igår. Det var nått riktigt jävla ap-bra vill jag lova!! :D Ni vet ju, ja gillar ju han, de gör jag, jo de gör jag, joo, ja. Trodde först en julkonsert skulle bli lite smörig och lite väl kristen, men hell no. Han gjorde det riktigt bra, bara lagom smörig alltså ;) Fick fem fyrar av GP också, ganska okej betyg väl?

Det vart både gamla hederliga låtar och (lite roligare) nyare sådana. Dessutom -mitt upp i allt ett fett Disney-medley! För helt plötsligt virar han runt en alldeles för stor röd halsduk kring halsen, får en riktigt luurig min och går in i rollen som hackspett? och utbrister heelt utan förvarning.....bapaaaarapappabarappadiiia! Sen följer hela Julaftons-disneymedley-trudellutterna...nivet xD Vilket knäppo! Men kul va de. Å sjukt stämningsfullt i övrigt. Han lyckades till och med klämma in en och annan ren och skär musikallåt - whohoo. Nåja, konserten var jättefin och jag var helt salig när jag gick därifrån. Lätt värt pengarna och tiden :) Nu kan julen få komma!Med vänliga hälsningar,

Jossan
fortfarande lite salig.


(Dark) blondes have more fun.

Heey!

Tyckte det va dags å upppdatera lite här, va :)

Har just kollat klart på avsnitt 9, årets julkalender. Förjävvla trevlig asså! Nästan på snudd vid Greveholm-klass. Kanske går den till och med om om några avsnitt! :o Om ni inte sett den, årets kalender asså, måste ni göra det - omedelbums!! Den e så jäädrans söttig och mysig. haha. Kanske tack vare att mina favvo-skåningar (och en linköpingspojk) dvs Kalle Lind, Jeppan Rönndahl, Måns Nilsson och Anders Johansson är med i. Hihi. Här är dagens avsnitt fresten. Titta å njut! :D

I helgen var jag i Friidrottens Hus från tidig morgon till sen..eller ja ganska sen kvälll iaf. Det var tävling för mina Kville-ungdomar! :) För många var det första tävlingen någonsin så det fanns en hel del att hjälpa till med och peppa. Deeet var nummerlappar, uppvärmning, avprickning, löpskolning, spikskor, upprop, försök och final. Men kul var det. Heja idellt arbete!! :P Lite stolt var man ändå över dom, duktiga! :) Jag blev faktiskt liite sugen på å tävla själv, inte så mycket att jag efteranmmälde mig i F12 stav...bara för sakens skull liksom, men ändå så att det på ett smått behagligt sätt kändes lockande och motiverande att fortsätta träna för en ev tävlingsrik sommarsäsong. Dä gött! Jag har nog under min lilla rehab-tid sänkt mina mål en del ifs, men ändå! :P

Är på Gitarrgatan nu btw. Börjar känna mig riktigt hemma här nu, hunnit stöka till det à la Jossan, fylla kylskåpet och till och med hunnit tvätta en gång, haha. Å snart kommer efternamnet upp på dörrn med, hoho! Så gott som ingrodd här alltså. Wöp förtusan!

Jobbade idag änna. Vet inte riktigt hur det blir efter , om jag vill/kan/borde va kvar där då men än så länge e jag iaf kvar i gamet sattsäga. :) Ska nog försöka hitIta nått mer extrakneg iaf, kan va "gött å ha" om inte annat? :P dag var det lite halvlåg stämning däremot, det kändes liksom av i korridorerna. Ni som vet vart jag jobbar förstår säkert varför. Men jag lyckades hålla humöret upp rätt gött ändå.

Har förresten trollat bort det lilla blonda som fanns kvar i min kalufs. Nu ere... euhm. Ja inte blondt iaf. ^^, Där ser man!

Imorrn blir en fullspäckad dag, puss på er!! ;-)En liten del av igår. ^^


RSS 2.0