Un dimanche comme ça

Idag rotade jag fram (nåja, inte så mycket rotade kankse, dom har ju alltid stått under teven i mitt rum...) mina fina videokasetter med de senaste 5 säsongerna av "Förhäxad" inspelat. Världens bästa serie if you ask me ;) Tja.. de kan lätt få några timmar att gå i alla fall. Idag blev det några avsnitt från säsong 7. Zankou och Kyle försökte stoppa Avatarerna från att skapa Utopian men Kyle blev dödad av Beta. Phoebe och Pipers krafter hamnar hos två dödliga och Paiges skyddsängel fångas av en demon!! :O  Mgaaah. Shit va spännande, ni hör väl!

Nu kollar jag på En Prinsessas Dagbok nånting.  Haha, den e ju kul fan! ;) Bäst att kika vidare, låter som om reklamen är slut nu. (Jag sätter en femma på att jag vet hur filmen kommer att sluta. heja förutsägbara amerikanska filmer! ;) )

Puss på er vettja!
/Jossan

Vem får höj- & sänkbara skrivbordet??

Jag har, på två soliga dagar, blivit lite utav en promenad-tant. Hjälp så tokigt! Igår gick jag en fruktansvärd omväg ner till Tummen (1h10min!) och idag tittade jag till Sillvik och sedan vägen om Lilleby och hem igen. Det var visst över en mil O__o fast sen tog det ju 1h25min också. Å snabbt gick jag! Wöhöö. Men jag hade fint sällskap i form av Valle, Jeppe, Ola och Kalle.

På podden asså. Vi snackar Hej Domstol! Så jävla fantastiskt bra vettni. Jag tror ord är här överflödiga.. Tyvärr sänds det inte längre, sista programmet gick januari 2007, men det lever minsann kvar ändå. heja heja! Jasså ni har missat det? Här får ni lite "örongodis" (som folk faktiskt sa ...typ år 1997?) :

Örongodis 1: Silkeskalsonger
Man kan ju t ex lyssna lite på hur Jeppes silkeskallingar sitter. Och hur är det nu, ska kallingarna upp eller byxorna ner?

Örongodis 2: Valle blir skjuten
Nu; lite action!! Gangsterfilmen, släng dig i väggen!

Örongodis 3: Kräkvisan
Och slutligen...klassikern! Om ett fint kärleksöde.


Nä shit, nu är här en pappalångben som surrar och vill åt min ljusa bildskärm. Bäst att gå och lägga sig!

Godnatt! : >

Pest eller kolera? Eller pulsklocka?

Jag har fått en ny träningskompis! (Näj, nu menar jag inte dig, Palm, trots att vi långjoggade häromda'n) Jag har ju köpt en liten pulsklocka :P Varför då i helskotta kan man fråga sig? I sanningens namn: ingen aning. Jag kände bara att jag ville att det skulle hända nåt i min s.k. träning. Men den var billig, så ingen fara på taket om allt skiter sig va. Sen hade jag och Theres ganska kul när vi testade den häromdagen oxå :P

Idag fick jag förresten för mig att jag skulle sluta med friidrotten helt och hållet. Jag har väl tänkt så sisådär varannan dag i några månader nu. Fast jag blir aldrig riktigt nöjd när jag gång på gång bestämmer mig för det. Och eftersom peppen är bottenlåg gör jag ändå ingenting direkt helhjärtat längre. Ska jag fortsätta måste jag för det första ta tag i min skada jag dragits med ett tag nu, dvs ringa en sjukgymnast och få det uppstyrt. Men det har inte blivit av. Jag har telefonnumret uppskrivet, likaså namnet på sjukgymnasten i fråga, adress på praktiken och telefontider man kan ringa. Men blir det av för det? Nej... fan. Jag vet att hur jag än beslutar mig för att göra kommer jag inte vara nöjd. Inte ens om jag väljer att försöka börja om igen. Blubb va dumt allt blitt :P

Nu ska jag ner å göra lite pannkakor, dupidobidoo! Det är jag iaf bra på!
Säg till om nån vill gå på bio med mig förresten, jag vill se Get Smart..

Hej på er!

Sport med liten kines

Vill börja med att följa upp gårdagens inlägg med att säga att Persson tog sig vidare ytterligare en omgång i OS-turneringen. Nästa möte i semin kan dock bli lite knivigt. Möter världsettan dårå, och som om inte det vore nog är han kines också... Så vi får väl se, klockan bör i varje fall ställas på 4:00 i natt om man vill vara me dom lite action!! ;) Vill nog påstå att pingis är en mycket förträfflig publiksport. Fett mycket roligare än ett gammalt dassigt höjdhoppsskval eller nån himlans bronsmatch i fotboll. Det händer ju tamebaklänges saker hela tiden, å snabbt gåre också. Snabbt snabbt! Å dä bra dä. Vågar ni hålla med?

För att fortsätta på temat "Sport-med-liten-boll" vill jag göra er uppmärksamma på att Island (detta lilleputtland) är i OS-final i handboll!! Jag har tidigare tjötat om att det är en mycket fin sport, både att se på och att spela och även om inte Sverige kvalade in till årets olympiska turnering är det med intresse jag följer den. Hörde ni den isländska kommentatorn efter semifinalmatchen? :D Tihi. Vi hejar på er imorgon!

Idag har jag inte gjort så mycket alls. Det blev en trevlig dag på jobbet, sedan hem och iväg till lilla läkarn å ta EKG. Ojämt och dant, jag tror mitt hjärta går i tretakt :P Vi får se vad dom säger om någon vecka då gamla och nya EKG skall jämföras...

Nu kankse sova. Eller se en film? Det får bli min impulsköpta Harry Potter and the Order of the Phenix i sånna fall tror jag.

Vi hörs! :)
/Jossan


När skall jag bli friidrottare igen? :( Jag vill NUU!

Heja Persson!

Hööjwöpps! :)

Jag var på Therese och Linnéas Hejdå-och-grattis-på-födelse-
dagen-party
häromdagen. Det var mkt trevligt, trots att jag inte kunde stanna så länge. Sen var ditresan en historia för sig vill jag lova. Tog väl allt som allt nästan 2½h. Herretusan. Men oj vilken fin resa sen! :P

Igår var det återigen dax för att träna de små kvilleiterna (som förresten inte var så värstans små längre. Med risk för att låta som en gammal mormor tror jag nästan de växt en decimeter allihopa över sommaren!) Igår hoppade vi längdhopp, trevligt värre och en gammal avdankad längdhoppare Jossan fick visa lite halvt bortglömda hoppövningar :D Whohooo.

Idag har jag hunnit med mycket känns det som. Jobb som vanligt. Först väääldigt lugnt, men när jag kom till huvudkontoret var det ingen tid till vila längre. Helt plötsligt står där (och nu överdriver jag inte) 10 tyska och amerikanska besökare från Företag X, fyra random VCC-anställda som ville ha hjälp med olika saker, två ytterligare externa besökare som skulle till varsin VCC-göbbe/tant och på det en telefon som ringde halv-otajmat. Två av dessa besöksmottagare svarade såklart inte med en gång utan man fick ha dom oklarade medans man hjäpte andra under tiden. herremajgaaadOMG, schvettigt värre. Under den här tiden kom killen från Passerkort också. Å just det två personer med post. Allt avklarat inom 10 minuter? *puh* men jag hjälpte dom galant och trevligt såklart, service-minded som man är ;)









När jag kom hem var det OS på TV som vanligt. Idag var självklara zapp-valet Jörgen Persson mot Vladimir Samsonov. Vinst till Persson efter makalös vändning 1-3 till 4-3. Heja heja!! Pingis e kul å se. Som tennis fast tajtare liksom. Men jag satt litegrann och undrade varför dom envisades med att byta sida lite då och då, ingen av dom lär väl ha fått solen i ögonen ändå eller? Tur att man har en fd bordtennischampion i farsan att fråga då ;)

Efter det blev det en massa långa mail till div ordföranden, sportchefer, föräldrar och instutuioner.

Dagen avslutades med 50min löpning och 8x100m på det. Najs.

Imorgon är det fredag!
Puss påre!

Uschanemej för idag

Dumma dag.

Å nu kan jag inte ens bränna en skiva  :'(

Coola Killar...x5?

100m-finalen idag bör bli fett jävla ap-historisk. Såg ni den eller? Bolt?? Herrejävvlar. Den killen asså. Först har han vääärldens skönaste inställning och skojar med allt och alla innan start. Hallå, det är OS-final har du inte fattat det? Sen när väl startskottet går bara leker han med de andra snabba köttbullarna. Och sista...15? metrarna ska vi inte ens prata om. Ingen armföring, nä dom är rakt ut, sen slår han sig lite på bröstet och typ hoppar sidhopp in i målet och...tja resultatet? Överlägset OS-guld och nytt världsrekord. Såklart. I nollvind förövrigt. Och med vänster skosnöre som gått upp. Jävla idiot-perfekta sprinter-apa. :D Jag satt å rös hemma framför teven. Seriöst. Jävvla skön kille asså. Lätt att man ser fram emot 200-finalen om några dar :)


Efter det drog jag in till stan och Kulturkalaset och.... Arvingarna!! Whöhöööö. Fett najs! Bäst ikväll var Bo Diddley och Eloise-allsången och mitt och Therese desperata försök till att komma ihåg Det svär jag på-koreografin. (Se och lär!!) Det gick väl sådär x) Eftersom vi gapat och dansat så mkt var vi tvungna att få nått i lilla maggarna. 2x langos /2 fick det bli. Jag och Anna delade alltså på två smarriga Langos, en med ost å skit å en med sylt å grädde, mmm :) Sedan tillbaka till Arvingarna och svängga di lurviga en sista gång innan curfew. En mkt lyckad och mysig kväll, tack Therese och Polly!! :)



Puss så gonatt! : >

Festligt till tusen. Eller ja..iaf till två.

Det blev änna inget Takida/Backyard Babies idag. Alla två som skullle joina sms:ade nån timme innan och fetdissade...bara sådär. Aaaååååh.

Kan istället tipsa om en mkt festliig anti-OS-fast-ändå-Peking-blogg i form av den här.

Nu ska jag beta av lite Pang Prego-poddar från ca en månad bakåt i tiden. Man kan ju undra hur jag har lyckats missa alllla dom så länge. jaja. Länge leve 30-dagars arkivet. OCKSÅ FESTLIGT!!


Bakgårds

Tummen upp för Backyards nya platta! Riktigt goa låtar. Ligger uppe här om man vill ta sig en lyssning.

Dom spelar på kalaset imorgon också, så får jag med mig någon kankse man drar dit :)
Vi får se..

f.d Poliakova

Kvällen spenderades med Polly at her place i stan. Jävvligt lyckad tillställning. Vi handlade på ICA Focus, jorden runt i en...KUNDVAGN!!! Sen hem till Mölndalsvägen och veva ihop thai-mat och kolla OS. Herrejisses. Tittade igenom hennes fina bok från 6:an med. En såndär bok med lite svenskatexter, bilder från barndomen och tankar från då. Det var trevlig, så klok...redan då! ;) Vi förvånades också över allt kommersiellskrivet babbel i Illustrerad Vetenskap, t ex det där som tydligen 1 av 20 har... :O Hjälp! Det blev det en del politik-snack också. Göööööööttt! ;D
Tillsist smällde i oss en hel bunke chokladglass. Mmmmm... Gott, men schlabbigt:D

Imorrn skall jag jobba lunchpass igen. Big wop!

Då och nu

Goddag. Det är helg. Vädret utanför börjar mer och mer likna det smog-fyllda Beijing man ser i bakgrunden på OS-teven hela tiden. Jag antar att sommaren är slut nu. Igår såg jag till och med några gula små löv falla, så på nåt vänster verkar det ändå lida mot hösten. Tillslut... För mig har den här sommaren varit groteskt lång, i princip sedan jag gjorde sista tentan på IGS för våren, och jobbet har sen första början känts som inget annat än ett "sommarjobb" trots att jag började redan i april. Ska därför, på ett sätt bli lite skönt att grådassiga hösten istället så sakta kommer. Jag låter dock Kulturkalaset genomlidas innan jag helt byter om till höstjackan och slä'nger upp korta shortsen på vinden. Det brukar ju vara ett sådant riktmärke.

I år vet jag i och för sig inte om det är så mycket kul som händer och sker i stan under kalaset. I alla fall inte som
förr om åren, när The Ark på Banan-
piren, friteradbananmedglass
Kungstorget, sena kvällar på Ullevi
i orange EM-piké
, Arvingarna
Stora Scenen och Cirkusskolan i
Trädgårdsföreningen (okej just det var
gaaaanska längesen) tacksamt för-
gyllde sensommaren. Inte mycket av
det som finns kvar av intresse i år. Men men... Kanske har man vuxit ifrån det där lite, som med mycket annat...

Under de närmsta veckorna ska jag istället underhållas med hjälp av André Pops och Jacob Hård m.fl. i OS-studiorna. På ett sätt känns det som en ny upplevelse, det är inte många OS man följt...när jag tänker efter. Jag minns absolut ingenting från Barcelona -92 och från Atlanta -96 har jag bara ett vagt minnne av en "svensk" guldmedalj i korta häckloppet. Samma gäller OS i Sydney -00, enda egentliga minnet är Cathy Freemans auboriginiska OS-invigning i vattnet och hennes överlägsna lopp i hajdräkt på banan. Första riktiga OS-et måste därför ha varit i Aten för fyra år sedan, med Olssons guld som best-of-show :D Kanske är det därför det änna känns lite exotisk att få uppleva ytterligare ett sådant OS (nej, vinter-OS räknas inte dit), för att det i princip är det andra i sitt slag... i varje fall för mig :P

Främst ser jag fram emot friidrotten (såklart) med häckduellen Robles/Xiang, herrarnas höjdhopp (höjdhopp är alltid roligase grenen att se! :) ) och herrarnas 100m med tre av världens snabbaste göbbar ever! Utöver friidrotten kommer simningen följas. Phelps 8-gulds-rekordjakt kan bli något extra! Också spännande att se vad Nystrand/Alshammar kan hitta på den här gången, skam den som ger sig... Och när sedan simhoppningen börjar, med kommentatör Blomqvist blir jag glad i hela kroppen. :)

Summa summarum: TV kommer gå varm under mitten av augusti, det får bli ett bra sätt att varva ner sommaren och välkomna hösten.

Peace!

Heja Sverige!

Olsson håller fanan på OS-invigningen ikväll!! :D
Så jävvla bra, det är han väl värd ändå, den lilla hoppargöbben! Mwhiii


Heja Sverige, låt spelen börja! :]

Weak of Balk

Jag är svag för Balkanballader. (Jag säger bara Lane Moje, Lejla osv... tihi) Och även om den här inte är en riktig ballad, så är den Balkan. Och fan så genialisk. Glad blir man också, det kan man behöva ibland :)

Lyssna, njut...och lyssna igen! : >




Trivsamt öde

Sitter och har det ganska lugnt i min lilla (fast egentligen är den inte så liten... :O ) reception på Volvo.. Sista veckan av industrisemestern är här och det märks att många fortfarande tror det är sommar ute och därför har ledigt. Det blir mest att man får småtjöta lite med folk som kommer förbi av egentligen ingen anledning alls :) Men det är lite skönt.. folk är ju trevliga i alla fall. :)

Måste säga att jag blev mkt mkt glad igår när en fin "barndomsvän" skrev till mig på självaste Facebook. Töntigt kankse, men riktigt jävla skittrevligt ändå!! :D Vi har inte setts på 9 år (!!), det är mycket och alla knäppa minnen kom tillbaka. Hon är ett år yngre än mig men vi gick i samma klass på lågstadiet (en 1-3:a). Sen flyttade hon till världens alla hörn och försvann från lilla Torslanda.. Vi (tillsammans med två andra i vårt dåv. coola gäng) spelade in musikvideor, dansade oss galna till Spice Girls, byggde snöiglos som vi trodde skulle hålla att typ...bo i.. (vilket de inte alltid gjorde) och typ varje rast sprang vi hem till hennes hus bredvid skolan och åt godis eller yoghurt :P Haha, vilken fest! :D Som sagt mycket kul sånt. Heja Carolina! ^^,

Och tack för dom oerhört fina Dr.Phil-lika tipsen man fick från Patrik igår, haha! Så klok trodde jag inte någon så knäpp som du kunde låta, men ack så fel. ;) Nu skall jag följa dom till punkt och pricka. bannemej. Som tack för det, en öl. eller va va de vi sa? Damn it :P

Nu ska jag äta lönch. Hej på ett tag!


Man kan förresten tycka att det är orättvist att Therese och Linnea åkte iväg till Bulgarien idag å en vecka frammåt för att chilla i solen. Jävla softare där, bruna kommer dom säkert bli också. Lagom till att mitt solbrända flagnar av O__o   Haha, men ja gillar dom för det. Så det så.

No snails

Va skönt det har varit med lite semester ett tag! Riktigt fått slappa å bara umgåtts med en massa goa människor! I början av veckan vart det Halmstad/Tylösand med Annika. Tog billigt tåg ner till Halmstad och fortsatte vidare på hyrda cyklar från "turken på torget", som förövrigt trodde vi kom från Norrland... hmm. Fick tillslut varsina inte-jätte-lyxiga-cyklar men vi lärde oss gilla dom under tiden som gick. Förutom alla mil på cyklarna hit och dit blev det en riktigt slapp vistelse! En av höjdpunkterna trubaduren på torget till sent på natten :P Mkt värt!



I förgår va jag med Therese. Riktigt jävla chill. Blev "middag i parken", glass, massa dricka och lite shopping (för mig bla ett par wannabe-surfshorts från Herr, which makes me look lika a tyken skejt-unge. Men ja gillar dom ;) ). Vi fick också vara med om ett hyffsat sofistikerat raggningsförsök, som alltid tänkte jag säga :P Varför händer det alltid när vi e med varandra? :D haha, vi måste ta fram det ytterst bästa av varandra .. Well done babe!

Gårdagen började med ett besök på Vårdcentralen, därefter Apoteket, men det var inte så farligt. Resulterade dock i en styck ny 10dgrs-piller-kur dock, whohooo. På kvällen restaurang med Polly, Maria och Dompan på franska Ma Cuisine bredvid Domkyrkan, så jäääävla soft place vill jag lova.
Kändes som man kom in i nån stora vardagsrum typ. Fruktansvärt god mat och allt-i-allo servitör som hellst bara pratade franska med oss. Mkt dricks blev det. Efter det drog man hem till Robban m h a chaufför Kryck å kolla film. :) Såg nånting EX med Zac Braff, hyffsat kul rölle ändå :D


Imorgon sista dan på semestern. Än så länge enda som inplanerat träning på vallen på förmiddan (med ett specialskrivet pass Marc vägrar berätta vad det innehåller. har bara hört att det avslutas med uthållighet. Wich me luck.. O__o )

Pöss på^


IFK 2-0 MFF
Gött gôbbar!!

RSS 2.0