Liten hyllning

Jag brukar ju säga att jag gillar att kolla på simning, men ingen fattar varför....förrns nu verkar det som. Tack vare den dära Sara Sjöström. :) Hon är förjädra bra helt enkelt. Vet inte om ni fattar exakt HUR bra, men att en femtonåring sätter ett mästerskapsrekord, två världsrekord och vinner VM-finalen bara sådär e sjukt. Sjuuukt bra alltså! Kommer ihåg förra året, då va hon fjorton och med i landslaget och slogs med dom stora hajarna. Hajarna hon själv äter som småplankton idag. Jag skulle kunna hålla på hur länge som hellst å höja tjejen till skyarna i det här inlägget, men jag väljer att sluta här. Jag tror ni har fattat poängen iaf! ;) Imonerad är vad jag är - och det borde ni också vara!

Imorgon börjar sändningarna från försökspassen 9:00, SVT såklart. Bänka er vettja! :) De ska ja! Sedan iväg å välja väggfärg. En vit, en mörkt turkosblå och en grådassig blir det troja. Whehooo!

Alla vägar bär till Uddevalla

Och resten till Rom. Kollade just på herrarnas VM-final i 10m-synkhoppning därifrån. Jag säger såhär; det är inte idrott, det är bannemej konst! Inte för att det är konst-igt på något vis, utan bara nåt så fruktansvärt vackert! Videon är från dagens final, kineserna Huo & Lin tog guld. Inte undra på!! Kolla bara in det här. Makalöst!! :)

Jag har också tävlat idag förresten. Åkte upp till Udevalla för att springa 100m, inte blivit så många sånna lopp i år, så det skulle bli riktigt kul! Perfekta förhållanden med mellan 0,5 och 2,3m/s medvid och lagom soligt :) Åsså går jag och persar med 3 tiondelar, hallå eller :) Så urbota nöjd. (Tiden då? 12,88s ^^,) Just då sket jag mer eller mindre i hur det skulle gå i finalen senare, jag hade redan nått ett stort mål redan där. Lyckades ändå nästan upprepa det hela i B-finalen sen, bara 4 hundradelar i från mitt nysatta pers, och i nästan ingen vind alls ;) Vann den finalen dessutom! Sprang tekniskt sett mycket bättre än i försöket och första gången på länge kände jag ett "studs" och "flyg" i löpningen jag inte känt på ett tag. Skön känsla! Nu ska jag götta mig i det här ett tag, och sen lyxa till mig med en TV-kväll i soffan. (Är i Tosslanda därav soffa...) Kanske till och med drar fram de gamla Förhäxad-VHS:erna ;)

Puss på er! :)

Two feet under

Fyra dagar i sträck (eller "i skräck" om ni så vill) har jag traskat omkring med strumpor i olika färger. Vanligaste kombon har varit grå vs svart. Tror det blev fel nån gång i måndags när jag tvättade..

Intresseklubben, ni är med och anteckar det här nu va? Bra.

Det hela kan tyckas ganska praktiskt, men där har vi tyvärr inte hela sanningen. Nog var det gött att ha koll på att man hade en fot både til höger, och en till vänster, men det blev på nåt sätt alltid svårt att matcha resten av kläderna till det. Skulle man ha grå eller svarta trosor till? Eller en på varje skinka? Och varför i hela friden äger jag inga gråa trosor? Frågorna var många och det var inte utan att man blev en smula nervös för vad som kunde komma härnäst. Men lugn bara lugn. Nu är allt tillrätta igen och jag kan glatt se ner på ett par fossingar iklädda likadana strumps. Kulört? Knallrosa!

Godnatt fokes. Inatt sover jag med strumporna på.

Inte.

Piff

Jaha, då sitter jag och målar köksluckehandtag i svart lack.

Amen, hörrni.. färgen, inte min outfit!

Det är som jag alltid säger

DET ÄR FÖR LITE ÄGG I PANNKAKOR!!!

Så därför putta jag i ett par till...man har ju enna tränat...behöver...proteinet...
Gott...är det.. också..

Happ, nää nu ska jag kolla på "Unbreakable" i min enda kvarvarande sittplats i vardagsrummet (typ iaf. Finns ju ett par fina trästolar också, modell äldre). Ska se om den e nåt å ha, fina recensioner har den iaf fått. Filmen alltså.

Fett yo!

Jag har nästan varit utomlands!

Riktigt trevlig helg med mina friidrottare :) Vi var i Helsingborg fredag, lördag och söndag. Jag sprang 200m på lördagen och på söndagen 100m och 400m, blev både försök och final på 100m så totalt fyra starter,, vilket e rätt mkt på bara två dar (så nu är man änna rätt schleten). Tävlingarna gick ändå bra, synd bara att vindarna var ruggigt motvind, vilket gjorde att ingen av oss fick direkt några topptider. Men vi var nog nöjda ändå troja :) Dessutom hade vi lyckan att som, på den gamla goa tiden spendera nätterna i en gympasal på oerhört bekväma luftmadrasser! ;) Kanske inte världens komfort men ändå gött socialt :P

Passade på att köpa nya spikskor därnere med! Mina förra hade ju hål både här och där, så de var bannemej dax. Sånna blev det:




Fräääscha - och goa att springa i!
Wiiiiee :)




Sen har jag köpt dessa hottie hottie-skor oxå, dock utan spikar, men med zebraränder! :D I like!

Nästa tävling blir i Halmstad nu till helgen, då jäklar ska det gå fort!! :) Har förövrigt semester nu, skönt äre! Har en del saker på min att göra-lista ändå. Myket har med lägenheten att göra, men inte allt.. Just nu är det gött att bara ha lite ledigt från jobbet och varva ner så som man behöver ibland! Att få lov att äta frukost efter klockan tolv och inte i förväg behöva planera varje dag in i minsta detalj. Fyra veckor chillerill väntas allså, ska bli gött! Hör av er om ni vill hitte på nåt, jag har all tid i världen vettja ;)

Puss på't!

HOT!

Precis när jag skulle utropa mig själv till mästerkock upptäcker jag att fusk-kryddpåsen jag hällt i köttfärsen som "extrakrydda" var av modellen "EXTRA HOT". Förmodligen ett felköp nån gång för länge sen. Så... ja.. nu är det starkt helt enkelt. Förjäkla starkt. Får hoppas att en bunke turkisk yogurth gör sitt! Jag väntar nog nån dag till innan jag försöker mig på att utropa mig själv mästerkock igen...

Nu - middag! :D

Soffa in, soffa ut

Tänk er en gubbe. En riktigt riktigt gammal gubbe. Som måste ta sig i alla räcke och stöd han bara kan där han staplar fram. Ungefär så känner jag mig just nu. Träningsverken är total! Men ändå skön på nåt sätt, bra konstigt det där. Får hoppas att benen bär mig den lilla cykelturen till Sillvik och tillbaka bara, så är jag nöjd för imorgon :P Det vankas picnic med lite gött folk nämnligen!

Idag har jag spanat in var och varannan inredningsbutik på nätet. Sjukt kul. På tisdag kommer ju flyttgöbbarna och tar med sig både soffa, bokhylla, bord och byråer.. Äntligen dax att fixa lite eget där alltså :) Måla väggarna blir prio ett, dörrarna ska få sig en stänk färg med. Sen är det in med nya möbler å schyssta grejer. :D Kommer bli sjukt kul ju! Har vart å kollat på ny soffa, e ju inte jättenajs att behöva sitte på golvet alltför många veckor framför teven jöh.. En två- eller tresits med divan skare va! Det tycker jag verkar schysst iaf. Och är det nåt man ska lägga lite extra pengar på får det väl ändå lov att vara just en soffa, eller hur :)

Har ändå en del idéer på hur jag vill att det ska se ut när jag är klar med rummen, får hoppas att det blir så också vettja.. I will keep you updated! ;)

Slutligen - en liten låt:


Tjoheeej! :)

Undangömd naturvetarnerv gör sig påmind

Jaha, nu har jag fastnat framför ett program på Kunskapskanalen om mörk materia och mörk energi. Det är fan intressant, lite nördigt kankse. Kul förresten att jag igår lyssnade igenom en aaaaasgammal podd från Pang Prego där Jeppe pratade om just mörk materia. Så nu skulle jag vilja påstå att jag kan allt om detdära. Det roligaste är kanske att ingen någonsin lyckats ta reda på vad mörk materia eller mörk energi verkligen är, de flesta forskarna är dock tvärsäkra på att den finns..och desutom utgör ungefär 95% av universum.

Jaha? Bara sådär eller? Japp, bara sådär... För ska vi tro på den s k standardmodellen med gamla goda gravitationen så är där enna något som fattas, och så kan vi ju inte ha det! Bäst att dra en plopp ur en tombola och köra stenhårt på det vettja. Ne, ibland är det faktiskt okej att ifrågasätta vetenskapen! Jag vill gärna ha bevis, åtminstone ett eller ett halvt, på saker innan jag tror på dom, och beviset "efter att ha räknat ihop alla atomer, dvs 5% av vad uiversum bör bestå av, så vi fyller ut med ett hitte-på-ämne och kallar det för mörkt" räcker inte riktigt... Men visst är det, lik förbannat, intressant? :P

Så, sätt dig nu gärna ner med papper, penna, kanske en liten miniräknare och ett gäng mintkolor och löst den jäddra gåtan för mig! Skriv sedan svaret lite kort i en kommentar på bloggen. De vore soft..

Tack på förhand! ;)



OBS! Reservation för eventuella faktafel finns inte!

RSS 2.0